Dag 12, bushcamp ten noorden van Solitaire
01 okt. 2011
🇳🇦
vanuit Namibië
| Donderdag, 29 september 2011 Het weer: Warm Accommodatie: Tent (wildkamperen)Plaats: Namibia, ten noorden van Solitair. Camp JoerieMaaltijden: ontbijt van Clever: brood, jam, chocopasta, yoghurt, muesli en cornflakes. Lunch: sla, tomaten etc. wat vleeswaren en brood. Diner: rijst met reepjes varkensvlees (bœuf bourguignon) Vertrek: 05.30 uur naar Dune 45; 11.00 uurAankomst: 06.30 bij de Dune; 15.45 uur in the middle of nowhere, een uur ten noorden van Solitaire.Verslag: Om 05.00 uur bed uit en na kop koffie direct op weg naar Dune 45. Het was nog hartstikke donker! Aangekomen bij de duin kreeg Susan hoge nood en de rest kippendrift om het duin op te komen. Helaas waren wij niet de enigen, maar boven aangekomen was het uitzicht geweldig! Helaas moet je dan ook weer terug en als je dan niet alleen een (beetje) hoogtevrees hebt, maar ook dieptevrees, dan wordt de terugtocht niet echt gezellig en dat is zacht uitgedrukt. Maar, we hebben het allemaal gered en zijn veilig aan de voet van Dune 45 gekomen om ca. 08.00 uur. Het ontbijt stond daar inmiddels klaar (roerei!) en dat was niet verkeerd. Wij vervolgden onze weg vervolgens naar Dodevlei, beroemd om zijn dode bomen tegen rode duinen en blauwe luchten. Prachtig!!! Maar wel ontzettend warm! “Heet” , zegt Marjorie. Ze heeft wel gelijk, het was er bloed verziekend heet, maar wat was het mooi! Om 11.00 uur terug naar het kamp. Tent ingepakt, snel geluncht en weer op weg! De wegen zijn hier abominabel! Asfalt kennen ze nauwelijks, alles is gravel of zand. In de bus krijgen we gratis trilplaat. ’s Middags om ca. 14.45 uur even gestopt in de beroemde plaats Solitair. Bestaande uit een benzinepomp, een café en een winkel. Wat verroeste auto’s en benzinepompen en dan had je het wel zo’n beetje gehad. Hebben lekkere appeltaart van Moose gegeten. Heerlijk! En toen nog een uurtje naar niemandsland. Want er was wel bitter weinig. Een vuurplaats omheind metgolfplaat en daar 100 m vandaan links en rechts 2 gaten met een toiletpot er bovenop. Wél aan drie kanten afgeschermd met een soort van doek, dat nog net niet vergaan was. Ach, je maakt zo nog eens wat mee! Huub en Susan zijn nog met de Bushman mee gegaan om zich te laten informeren over hoet te overleven in de woestijn. Nou, dat gaat ze lukken, hoor! Ze houden heter nu 1,5 dag uit, ipv 1 dag….. Na het eten iedereen weer vroeg naar bed, want er was verder weinig te beleven. |
02 okt. 2011, 22:26
Prachtige foto's van die duinen. Inderdaad de klim meer dan waard zo te zien.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}