Dag 27, Zimbabwe - Vic Falls
Vrijdag 14 oktober 2011
Het weer: mooi weer, stralende hemel
Temperatuur: warm!
Accommodatie: Sprayview hotel
Plaats: Zimbabwe, Victoria Falls
Verslag: Vanochtend de ‘lion walk' gedaan. Men probeert in Zimbabwe de leeuwenpopulatie te herstellen, want het blijkt dat de voorraad leeuwen aardig is uitgedund. In 4 fases worden de leeuwen voorbereid op hun terugkeer naar de natuur. In fase één zijn het nog jonge leeuwen, nog niet in hun puberteit, en dan zijn ze goed hanteerbaar. En hier komen wij dus om de hoek kijken. We mochten ze aaien en een paar honderd meter met ze meelopen. Het waren een leeuw en een leeuwin van ongeveer 18 maanden oud. Nou, het waren al aardig grote joekels, met scherpe klauwen! Maar alles is goed gegaan. Het was toch wel een hele ervaring om deze dieren van zó dichtbij te zien en zonder een hek tussen ons in.
En ja, dan zit de reis er bijna op. Vanmiddag nog even op souveniersjacht en eindelijk weer een mogelijkheid om op internet te komen en jullie van onze verhalen te voorzien :-). Vanavond diner met de hele club en morgen om 12.00 worden we door Phineas afgehaald en naar het vliegveld gebracht.
Een goede terugreis gewenst!!
Hebben jullie na het aaien van de leeuwen nog alle vingers ? Wat een fantastische reis maken jullie, wij zijn stinkend jalours !
Kom veilig thuis dan horen we de verdere reisverhalen
wel.
Ja hoor, we moesten wel even tellen, (gelukkig kunnen wij dat tot 10) en bij iedereen zat alles er nog aan!
't Was best wel een beetje spannend. Helemaal als je uit de klauwen gegroeide huiskatten verwacht en je krijgt dan 2 bijna volwassen leeuwen voor je kiezen!
Tot gauw!!!
Liefs, Susan en Huub